به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، اقدامات دولت در سالهای اخیر برای معرفی ظرفیتهای گردشگری این استان موجب شده تا هر ساله بر آمار مسافران و گردشگران این استان اضافه شود اما در طی ۲ سال گذشته با پشت سرگذاشتن سیل فرودین ماه ۹۸ و پدیدارشدن ویروس نوظهور کرونا در روزهای پایانی سال ۹۸ تاکنون، صنعت گردشگری دچار دستخوش این ۲ بحران بزرگ شده و خسارات فراوانی را متحمل شده است.
وقوع سیل در فروردینماه سال ۹۸ و شیوع بیماری کرونا در اواخر سال ۹۸ و ادامه آن در ایام نوروز سال جدید، خسارت زیادی در زمینه گردشگری به استان وارد کرد به طوری که از ابتدای سال ۹۸ تاکنون، بیش از یکهزار میلیاردریال به زیرساختها، آثار تاریخی و تأسیسات گردشگری خسارت وارد شده است که از این میزان، حدود ۵۷۰ میلیارد ریال آثار تاریخی دچار آسیب شدند.
براساس آمار ارائهشده از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان لرستان در سال ۹۸ با وجود وقوع سیل و شیوع کرونا، ۹۷۰ هزار نفر گردشگر به لرستان سفر کردند که از این تعداد ۱۱۵ هزار نفر شب را در استان ماندند، این در حالی است که در سال ۹۷، در ایام نوروز بیش از سه میلیون نفر از گردشگر وارد استان شدند و ۵۰۰ هزار نفر، حداقل یک شب در هتلها و مهمانپذیرهای بخش خصوصی اقامت داشتند.
این در حالی است که صنعت نوپای گردشگری لرستان که پس از سال ها تلاش و برنامه ریزی به همت مردم و مسئولان نفسهای تازهای گرفته بود، اکنون با تجربه تلخ سیلاب و کرونا خسارات زیادی را متحمل شده است.
صنعت گردشگری و هتلداری لرستان در آستانه ورشکستگی
رئیس جامعه هتلداران لرستان گفت: کرونا و سیل صنعت گردشگری این استان را از بین بردند و اگر فعالین این صنعت در استان حمایت نشوند ممکن است بخش گردشگری دچار خسارت جبران ناپذیری شود.
علی اکبر فکوری افزود: دولت قولهایی برای حمایت از واحدهای گردشگری داده است اما میزان خسارت وارده بسیار بیشتر از تصور است بنابراین دولت توجه ویژه ای به این بخش در لرستان باید داشته باشد.
وی بیان کرد: اکنون همه فعالان بخش گردشگری استان به صورت نیمه تعطیل در حال فعالیت هستند. با وجود اینکه هتلهای استانهای اطراف شروع به فعالیت کردهاند اما هنور هتلهای لرستان اجازه بازگشایی ندارند.
رایس جامعه هتلداران لرستان دامه داد: در بهترین حالت هتلهای این استان بین۳۰ تا ۳۵ درصد ظرفیت پر میشوند و اگر همین شرایط پیش رود، هتلداری در لرستان ورشکسته میشود.
خسارت ۶ میلیارد تومانی تالارهای خرمآباد از کرونا
رئیس اتحادیه تالارداران، رستورانداران و اغذیهفروشان شهرستان خرمآباد نیز عنوان کرد: تالارهای این شهرستان در ایام کرونا حدود ۶ میلیارد تومان خسارت دیدهاند. حدود ۲۰ تالار پذیرایی در خرمآباد فعالیت دارند که از هفته اول اسفند به دلیل شیوع ویروس کرونا این تالارها بسته شده و تاکنون بازگشایی نشدهاند.
ایمان میردریکوند افزود: این تالارها میانگین ۴۰ نیرو دارند که متاسفانه برخی تعدیل نیرو داشته و منجر به بیکاری شده و در سامانه کارا هنوز برای کسی از تالارداران تسهیلاتی پرداخت نشده است.
وی در خصوص ضرر تالارهای خرمآباد گفت: باتوجه به دورریز مواد غذایی، عودت بیعانه و سایر هزینهها، هر تالار به طور میانگین بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان خسارت دیده و باید این را هم درنظر بگیریم که طی این مدت مناسبتهای زیادی از دست رفته و هیچگونه مراسمی نیز برگزار نشده است.
رئیس اتحادیه تالارداران، رستورانداران و اغذیهفروشان خرمآباد به دستور رئیس جمهور برای فعالیت تالارها در مناطق کمخطر با ۵۰ درصد ظرفیت اشاره و تصریح کرد: این موضوع شامل حال لرستان نمیشود چون در بحث شیوع کرونا وضعیت استان ما همچنان هشداری است.
وی ادامه داد: امیدواریم در اوایل تیر ماه وضعیت استان در بحث کرونا رو به بهبودی باشد و تالارها بازگشایی شوند. روزانه زوجهای جوان برای برگزاری مراسم به ما مراجعه میکنند و امیدواریم در چند روز آینده با اعلام ستاد استانی تالارها نیز بازگشایی شود.
سرمایه گذاران گردشگری لرستان متحمل خسارت سنگین شدند
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان نیز گفت: در روزهای ابتدایی بیماری کرونا با توجه به قرار داشتن در آستانه تعطیلات نوروزی سرمایه گذاران گردشگری استان با تعطیلی هتل ها و تاسیسات گردشگری متحمل خسارات سنگینی شدند.
اسکندر فلاحوند بیان کرد: این سرمایهگذاران با توجه به اینکه برای آمادگی در تعطیلات نوروزی کارکنان بیشتری را بهکارگیری کرده بودندو امکاناتی برای این ایام فراهم کرده بودند با تعطیلات ایام رویایی با کرونا به ناچار با مشکلاتی مواجه شدند.
وی افزود: قطار گردشگری لرستان نیز در کنار دیگر مراکز و تاسیسات گردشگری به دلیل انجام چارتر گردشگران از قبل متحمل خسارت شدادامه داد: اکنون بر اساس ستاد استانی مقابله با کرونا فعالیت این تاسیسات با رعایت پروتکلهای بهداشتی از سرگیری شده است.
خسارت ۷۷ میلیارد تومانی کرونا به گردشگری لرستان
معاون گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان همچنین گفت: شیوع ویروس کرونا و تعطیلی تاسیسات و جاذبههای گردشگری، ۷۷ میلیارد و ۴۵۱ میلیون تومان به حوزه گردشگری استان خسارت وارد کرد.
فلاحوندبیان کرد: شیوع بیماری کرونا حوزه گردشگری استان را دچار خسارت کرده و بسیاری از تاسیسات، مراکز اقامتی و دفاتر گردشگری استان در حال رکود هستند.
وی اظهار کرد: با تعطیلی مراکز و تاسیسات گردشگری استان به دلیل گسترش انتشار ویروس کرونا دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان متضرر شدند.
معاون گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: اکنون ۱۰۲ هتل و مرکز اقامتی و بومگردی با ظرفیت یک هزار و ۸۵۰ تخت خواب در این استان فعال است.
فلاحوند ادامه داد: همچنین ۵۸ مجتمع بین راهی و سفره خانه سنتی با ظرفیت ۳۶ اتاق و ۱۴۷ تخت و ۶ مرکز بومگردی با ظرفیت ۴۲ اتاق و ۳۰۷ کفخواب در استان فعالیت می کنند.
آغاز فعالیت تاسیسات و تورهای گردشگری لرستان با رعایت پروتکلهای بهداشتی
معاون گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان همچنین گفت: تورهای گردشگری استان بر اساس مصوبه ستاد مقابله با کرونا و رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی فعال شدهاند.
فلاحوند تاکید کرد: بر اساس ابلاغ وزارت میراث فرهنگی تمام تاسیسات و دفاتر گردشگری با رعایت دستورالعملهای بهداشتی مجاز به فعالیت هستند و هیچگونه ممنوعیت در این خصوص اعلام نشده است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص استان رعایت فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل های بهداشتی در تورها و تاسیسات گردشگری ضروری است و ستاد استانی مقابله با کرونا در خصوص فعالیت تورها و تاسیسات گردشگری استان مصوبه ای در خصوص منع فعالیت صادر نکرده است.
معاون گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان بیان کرد: همچنین با توجه به خسارت های سنگین وارده بر گردشگری لرستان بر اساس مصوبه ستاد استانی مقابله با کرونا تمام هتل ها و مراکز اقامتی، تاسیسات گردشگری با رعایت پروتکل های بهداشتی مجاز به فعالیت هستند.
نظر شما